Bezorg een Oekraïens kind een mooie vakantie en word gastgezin

Gepubliceerd op dinsdag 14 maart 2023 9 u.
De vzw Euro-Children bezorgt sinds 1956 jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Deze kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen. Een unieke en warme levenservaring voor zowel de kinderen als de gastgezinnen.

Komende zomer wil vzw Euro-Children voor de eerste keer een groepje kinderen uit Oekraïne ontvangen. De kinderen leven in een opvanghuis van de organisatie Orphans Care Center in Lviv. Ze zijn wezen, komen uit een moeilijke gezinssituatie, of zijn slachtoffer van de oorlog. Hun ouders zetten zich in voor de vrijheid van hun land waardoor ze hun kinderen in veiligheid brengen bij deze organisatie.

Dankzij dit initiatief kunnen de kinderen even weg uit een land in oorlog, mogen en kunnen ze gewoon kind zijn in een regio waar vrede heerst, en kunnen ze de warmte en gezelligheid van een gezin ervaren. Een nieuwe groep kinderen betekent ook nood aan een nieuwe groep gastouders.

Wil je meer weten hierover of wil jij misschien wel graag gastouder zijn? Neem dan een kijkje op www.euro-children.be of neem vrijblijvend contact op met vzw Euro-Children via info@euro-children.be