Assistentiewoningen

Ieder 65-plusser probeert zo lang mogelijk in zijn eigen huis te wonen. Je wilt als actieve senior nog niet opgenomen worden in een woon- en zorgcentrum, maar soms is het moeilijk om je grote huis nog te onderhouden, of worden de trappen doen lastig of voel je je alleen in een te grote huis.

OCMW De Haan biedt je hiervoor een tussenoplossing, nl. een assistentiewoning ( vroegere service-flat). Wij bieden 32 gerieflijke flats aan in Service Residentie Kerklommer in de Grotestraat 4 te 8420 De Haan.

Deze opvangformule draagt bij tot een verhoogde integratie van de senior en een blijvend sociaal contact met de inwoners van de gemeente en de andere gebruikers van de assistentiewoningen.

Wij bieden geborgenheid, veiligheid en dienstverlening op maat in de vertrouwde omgeving van het centrum van De Haan. Je woont volledig zelfstandig , maar kan gebruik maken van de faciliteiten die je zelf wenst, zoals een poetsdienst voor het onderhoud van je flat, de bezorging van de maaltijden aan huis, je eigen verpleegdienst en huisdokter , enz. Er is een actieve 24uur noodpermanentie aanwezig in elke flat en wekelijks is er een woonassistent aanwezig om al je vragen te beantwoorden en te helpen waar nodig bij administratieve formaliteiten.

De voorwaarden om in te schrijven in het inschrijvingsregister zijn :

  • Je moet 65 jaar zijn ( of één van beide partners);
  • Je moet genoeg zelfredzaam zijn om je leven zelfstandig te kunnen organiseren (attest van huisdokter);
  • Je moet een lokale binding hebben met de gemeente De Haan.

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van OCMW De Haan stelde de interne afsprakennota voor de assistentiewoningen vast. Het vermeldt onder meer wie zich kan inschrijven , hoe je je moet inschrijven, wat de verblijfsvoorwaarden zijn enzovoort. Dit is een openbaar document dat ter inzage ligt bij de dienst Huisvesting.

De dagprijs bedraagt vandaag € 15 per dag en per flat, ongeacht de ligging in de residentie.

Voor meer inlichtingen kan je steeds terecht op maandag en woensdag voormiddag (8.30u – 11.30u) in OCMW De Haan – Markt 2 te 8420 De Haan (Wenduine) en op donderdagvoormiddag (8.30u – 11.30u) in Ontmoetingscentrum Kerklommer – Kapellestraat 7 te 8420 De Haan bij maatschappelijk assistente Veerle Pype of op telefoonnummer : 050/435140 of via e-mail huisvesting@dehaan.be